Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
41 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Kungsholms strand 183, 6 tr
 • Område Kungsholmen
 • Avgift 2 523 kr inkl. VA, värme, bredband, telefoni och TV-11 kanaler
 • Boarea 41 m²
 • Rum 2
 • Drift 4 600 kr/år
 • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse
Ewa Sommarborg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Stockholms Innerstad 0735-29 37 55
ewa.sommarborg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ewa Sommarborg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Stockholms Innerstad 0735-29 37 55
ewa.sommarborg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Isbrytaren 31 pa adressen Kungsholms strand 183 i Stockholm. Föreningen har l hyreslägenhet, 35 bostadsrätter och 1 bostadsrättslokal om totalt 575 kvm. Äkta förening som äger marken. Huvuddelen av kvarteret Isbrytaren bebyggdes mellan 1929 och 1933. Innan den nuvarande bebyggelsen uppfördes var kvarteret i huvudsak obebyggt, men i den västligaste delen låg fram till 1929 Hummersberg, uppfört av sidenfabrikören Anders Hummer på 1760-talet som bostad och fabrik. Egendomen var under 1800-talets slut och 1900-talets början bostad för »Tjär-Olle«, fabrikören och politikern Johan Ohlsson. Detta hus är byggt på Hummerbergs forna ägor. Huset byggdes åren 1929 –1930 efter ritningar av arkitekt Björn Hedvall (1889–1982) som bl.a. även ritat Restaurant Metropol (Hard Rock Café), Hotel Lydmar, biograferna Park och Royal samt cirka ett hundratal hyreshus i och utom Stockholm. Byggherrar och byggmästare var Byggnadsfirman Andersson & Bergman, som drevs av Anders August Andersson och Axel Bergman. Huset byggdes på spekulation och såldes efter slutbesiktningen den 9 april 1930 till direktör Gustaf Ljungberg som ägde huset fram till sin död 1948. Fastigheten förvaltades av hans dödsbo fram till 1966 då tandläkare Håkan Werner köpte huset. Samma år lämnade den nye värden in en bygglovsansökan för att förändra bottenvåningens kontor och fasad med nya fönster samt en garageport och 1972 var ombyggnaden genomförd. Fasaden mot Kungsholms Strand omfärgades 1988 och 1991 såldes fastigheten till UBS Förvaltnings AB som ägde den fram till 1993. Fastigheten såldes till hyresgästerna som då bildade Bostadsrättsföreningen Isbrytaren 31.

Övrigt om föreningen

Förråd Tvättstuga på vinden Takterrass med kök som kan bokas av föreningens medlemmar Grön gård Cykelställ

Renoveringar

2001-2002 Stambyte av samtliga vattenstammar 2002 Renovering av tvättstuga 2003 Uppgradering av el 3-fas 2004-2005 Trapphusmålning 2005 Målning av yttertak 2007 Renovering av fönster mot Kungsholms strand Ny fjärrvärmepanna har installerats Ny tvättmaskin har installerats 2008 Balkonger mot innergården har färdigställts Fönster på gatuplan mot Kungsholmsstrand har slipats och målats 2009 Balkongdörrar på våning 6 mot innergård har bytts Hissrenovering genomförd 2010 Gemensam terrass på våning sju fick nytt golv, utomhusmöbler och infraröd värme. Samtidigt har ett grovkök installerats i anslutning till terrassen till förmån för medlemmarna Föreningens el-central har reparerats under året och belysning på bakgård har installerats Balkongskydd monterats och samtliga dörrar och fönster har målats och tätats Nya postboxar installerats i entrén Renovering av golv på bottenvåningen i lokalen Målning av fönster och dörrar till vädringsbalkongerna mot Igeldammsgatan Nya vindsförråd har byggts på våning sju Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) har genomförts 2011 Snörasskydd på taket har installerats. Åtgärder efter OVK slutförts 2012 Byte av termostater för samtliga radiatorer i fastigheten Justering av fjärrvärmecentralen. Säkerhetsdörrar installeras i 34 av 36 lägenheter (1 medlem hade redan säkerhetsdörr och hyresgäst avstod). Installation av bredband till samtliga lägenheter av bredbandsbolaget 2013 Spolning av stammar 2014 Byte av torktumlare, torkskåp och en tvättmaskin 2015 Byte av entrédörr 2016 Målning av fönster gatusida 2017 Målning av tak samt putsning av fasad mot baksida 2017 Upprustning av cykelställ 2019 Takrenovering

Parkering

Garage i skyddsrum på Igeldammsgatan (Stockholm Parkering) kan hyras för 2500 kr/mån.

Tv och bredband

Föreningen har ett bredbandsabonnemang med Bredbandsbolaget. I föreningens abonnemang ingår ett 10/1 bredband, vilket betyder 10 Mbit in i uttaget och 1 Mbit ut ur uttaget, plus baspaket med TV kanaler och IP telefoni. Vill du uppgradera abonnemanget kontaktar du Bredbandsbolagets kundtjänst. Du behöver kontakta bredbandsbolaget för att aktivera ditt uttag i din lägenhet. En decoder till Tv:n kommer att skickas till dig.

 • Föreningsnamn Brf Isbrytaren 31
 • Hemsida http://www.isbrytaren.se/
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 36
 • Antal hyreslägenheter 1
 • Antal lokaler 1
 • Överlåtelseavgift 1 120 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 448 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja, max 3 medlemmar

Området

Allmänt om området

Ett populärt bostadsområde invid vackra Kungsholms strand. Föreningen har för gemensamt bruk en stor takterrass, med tillhörande kök innanför. En stor badbrygga finns precis nedanför porten som möjliggör sol och bad i Klara sjö. Båtklubbarna Västermalms båtklubb och Motorklubben Tre Kronor har båtplatser utmed Kungsholms Strands promenadstråk. Attraktivt läge nära till Västermalmsgallerian och Sankt Eriksgatans utbud av service och affärer. Brett utbud av trevliga restauranger och kaféer och närhet till fina parker och promenadstråk såsom Rålambshovsparken. SATS, 24/7 samt Frisk&Svettis är några valbara träningsanläggningar som finns i området Flertal skolor och förskolor i området.

Närservice

Stort utbud av shoppingbutiker, mataffärer och träningsanläggningar i området samt trevliga Västermalmsgallerian. Flertal välbesökta restauranger och kaféer. Stockholms bibliotek och ett flertal andra småbutiker finns utmed Sankt Eriksgatan och Fleminggatan.

Kommunikation

Tunnellbanans blåa och gröna linje från Fridhemsplan samt flertal busslinjer såsom buss 1, 3 och 4.

Parkering

OBS! Garage på närliggande Igeldammsgatan kan hyras för 2 500 kr/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholm Stad, 08-508 263 00, www.stockholm.se. Kostnad 1100 kr/ månad alternativt 75 kr/dygn.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.