Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
18 m² Boarea
1 Rum

Fakta

 • Adress Tjärhovsgatan 22, 3 tr.
 • Område Södermalm
 • Avgift 1 819 kr värme, VA, el, bredband och TV-basutbud
 • Boarea 18 m²
 • Rum 1
 • Drift 1 800 kr/år
 • Möjligt tillträde Enl. överenskommelse

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Droskhästen 17 bildades 2002 och består av 103 lägenheter samt en lokal. Föreningen godkänner ej juridisk person. Fastigheten är belägen på Tjärhovsgatan 22. Huset byggdes 1940 och är funkisinspirerat till sin design med en glasad hiss utefter fasaden från vilken du har en fantastisk utsikt över Katarina kyrka och de välbevarad kulturkvarteren. Huset är välrenoverat i tidstypisk stil och färg med välbevarade detaljer. På baksidan finns en stor och lummig innegård med utemöbler och cykelförvaring som disponeras av medlemmarna. Fastigheten ligger i lugnt läge med fantastisk utsikt över Katarina kyrka och dess lummiga omgivning men bara ett stenkast från Söders pulserande liv. Här är nära till allt. Du hittar sköna promenader bland söders kulturhus, ett rikt utbud av designaffärer och otaliga mysiga krogar. För den matintresserade är små delikatessaffärer och inte minst Söderhallarnas utbud en frestelse utöver det vanliga. Kulturlivet är intensivt med Teatrar, Biografpalats, Klubbar och närheten till det anrika Mosebacke som en extra krydda. Det är nära till allmänna kommunikationer; T-banan från Medborgarplatsen når du på två minuter och alla bussarna från Tjärhovsplan på tre minuter. Behöver du använda pendeltåg tar en promenad till Södra Station ca 10 minuter.

Renoveringar

2001 Stambyte, VA-stammar bytes ut 2001 Elstigar byttes ut 2004 Nyinstallation hiss 2005 Omläggning av tak 2007 Renovering av tvättstugor 2007 Brandsäkerhetsarbeten 2011 Nytt värmesystem 2012 Renovering av entrén 2013 Renovering fönster 2014 Målning av hisschakt samt gemensamma ytor 2015 Reparation av tak, bredbandsinstallation och anläggning av rabatter 2016 Renovering av elsystem, ny el (3-fas) indraget till alla lägenheter 2017 Godkänd OVK samt stamspolning 2018 Linbyte i hissen. Besiktning genomförs årligen. Nästa åtgärd planerad 2035. 2018 Målning av trapphus genomfördes under sommaren 2019 Taket besiktigats i oktober

Parkering

Boendeparkering

Tv och bredband

Föreningen har avtal med Stockholms Stadsnät avseende bredband, bredbands-tv samt bredbandstelefoni. Samtliga medlemmar får ett bredbandsabonnemang med fiberanslutning och en hastighet på 1000/1000 Mbit. Bredbandsabonnemang är ett obligatoriskt tillägg på 55 kr i månaden.

 • Föreningsnamn Brf Droskhästen 17
 • Hemsida www.droskhasten17.se
 • Äger föreningen marken Föreningen äger inte marken utan betalar en årlig avgift till Stockholms kommun.
 • Antal lägenheter 103
 • Antal hyreslägenheter 4
 • Överlåtelseavgift 3 487 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 1 395 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Föreningen godkänner normalt delar ägande mellan exempelvis förälder och barn men förutsätter att den som avser disponera lägenheten äger minst 10%.

Området

Allmänt om området

Katarina församling ligger på den mittersta delen av Södermalm. Området börjar i norr med kulturkvarteren på Katarinaberget mellan Götgatan och Renstiernas gata där Södermalms ursprungliga historia gör sig påmind. Området löper därifrån ner till Skanstull och Årstaviken. Området är stort och omfattar olika tidsepoker av bebyggelse som går som en tidslinje över Södermalms historia. Här finns ett stort utbud av kultur-, nöjes- och krogliv med teatrar, restauranger, kaféer, biografer och mycket mer. Du kan även njuta av gröna parker, utsiktsplatser och bra shopping. Kommunikationerna är mycket goda med såväl tunnelbana, bussar och Saltsjöbanan.

Närservice

Björns Trädgård ligger vid Medborgarplatsen med skateboardpark och parklek. Några kvarter söderut, bakom Skatteskrapan, finns Rosenlundsparken med de välkända solstolarna samt parkleken Skånegläntan. Ovanför Rosenlundsparken finns pittoreska Helgalunden som omger Allhelgonakyrkan. Öster om Götgatan finns kanske den populäraste parken inom Katarina församling; Nytorget. Här samlas man på de kaféer som omger parken, äter picknick på gräsytorna eller låter barnen leka i parkleken. Två mindre grönområden inom området är Axel Landquists park vid korsningen Södermannagatan/Åsögatan samt Bjurholmsplan som är en hemlig liten pärla ett kvarter in från Ringvägen. Längst söderut finner ni Årstaviken med idylliska strövområden längs med vattnet, Tantolundens koloniområden samt Eriksdalsbadet med inom- och utomhusbad. Kultur och nöjen Inom Katarina församling finns det ett stort kultur- och nöjesutbud. Längst upp i norr finner ni vid vackra Mosebacke torg Södra teatern som erbjuder en internationell scen för teater, film och musik. Flera andra teatrar finns inom området. Stora delar av Katarina församling ligger inom det trendiga område som benämns SoFo och här finns det ett mycket stort utbud av små- och medelstora barer samt dansställen för alla plånböcker och smaker. Vill man hellre ta en biokväll finns biograf Viktoria på Götgatan samt Filmstaden Söder vid Medborgarplatsen som gränsar mot församlingens område. Affärer och Restauranger Kafé- och restauranglivet i området är ett av de bästa i Stockholm med ett oändligt utbud av uteserveringar och restauranger som erbjuder mat tillagad av råvaror från världens alla hörn. Upptäck de olika områdena för just er favorit. Det finns flera köpcentrum i området: vid Götgatsbacken finns Brunogallerian; längs med Götgatan finns Skrapan och längst söderut vid Skanstull Ringen köpcentrum med bland annat nya "Teatern", en food court med många spännande restauranger. I övrigt finns det, framför allt på den östra sidan om Götgatan, ett enormt utbud för shopping med massor av roliga och unika butiker samt trendiga klädbutiker med heta svenska designers. Övrigt Katarina församling är ett stort område med många olika typer av områden och här finns det möjlighet att hitta just era favoritkvarter: Kulturkvarter med kullerstensgator, pampiga 30-talsfastigheter, fri utsikt mot parker, mitt i nöjesutbudet med allt utanför porten, lugna områden där pulsen finns runt hörnet - i Katarina församling finns något för alla!

Kommunikation

Det är nära till allmänna kommunikationer; T-banan från Medborgarplatsen når du på två minuter och alla bussar från Tjärhovsplan på tre minuter. Behöver du använda pendeltåg tar en promenad till Södra Station ca 10 minuter.

Parkering

Boendeparkering

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.